De invloed van modeconsumptie op het klimaat

De mode-industrie is verantwoordelijk voor meer dan tien procent van de wereldwijde CO2 uitstoot, en is daarmee een van de grootste klimaatvervuilers. Hoewel het steeds duidelijker wordt hoe vervuilend de mode-industrie daadwerkelijk is, neemt de gemiddelde kledingconsumptie nog steeds toe. Deze toename is zo sterk, dat tussen 2000 en 2020 de gemiddelde textielconsumptie bijna is verdubbeld, namelijk van 7 tot 13 kilo per jaar!

Repareer je kleding om deze een langere levensduur te geven!

Door langer van jouw kleding gebruik te maken en minder nieuwe kleding te kopen kan je helpen met het tegengaan van deze enorme vervuiling. Om je daarmee te helpen biedt de Naaierij in Den Haag naailessen waar je kunt leren hoe je kleding repareert of hergebruikt voor een ander kledingstuk. Daarnaast kan je ook je kleding laten repareren door de medewerkers van Naaierij.

Originele kleding

De Naaierij wil graag laten zien dat je stijlvolle en originele kledingstukken kunt maken door kleding op een creatieve manier te repareren . Zo creëer je terwijl je een duurzamere keuze maakt een uniek item dat bij jou past. Bovendien leer je een superleuke skill waar je voor altijd plezier van kan hebben!

Duurzame collecties

Ook als je toch een nieuwe kledingstuk zoekt en graag een duurzame keuze wilt maken kan je bij de Naaierij terecht. Ze hebben een collectie vintage kleding en verkopen ook handgemaakte kleding uit hun eigen collectie.

De voordelen op een rijtje:

  • Leer je eigen kleding te repareren
  • Minder verspilling
  • Duurzame consumptie
  • Stijlvolle en originele kleding

Meer weten?

Deel deze tip