Hoe het allemaal begon

De milieufilosofie van Nudie Jeans was al aanwezig voordat de eerste collectie werd ontworpen. Biokatoen bestond toen al een tijdje, maar min of meer als een fly-by. Gedreven door overtuiging en vastberadenheid ging het proces voor een volledig biologisch denimmerk van start. Het aandeel duurzame materialen is in de loop der jaren gestegen en sinds 2012 worden alle Nudie Jeans van denim gemaakt van 100% biologisch katoen.

Biologisch vs. conventioneel katoen

In tegenstelling tot biologisch katoen is conventioneel katoen goed voor 25% van het wereldwijde gebruik van kunstmatige pesticiden, maar beslaat het slechts 3% van de landbouwgrond. Om een kilo conventioneel katoen te verkrijgen, zijn evenveel kunstmest, pesticiden en biociden nodig. Hun spijkerbroeken zijn niet ontworpen om een paar keer te gebruiken en dan weg te gooien.

Levenslang gratis repareren

De jeans worden in het geval van slijtage of scheuren gratis gerepareerd. Gebruikt denim komt weer op de markt als tweedehands jeans of grondstof voor nieuwe producten. Dit alles staat gelijk aan een slimmere manier van consumeren, en ook een ecologisch duurzaam product.

Voordelen:

  • Spijkerbroeken gemaakt van 100% biologisch katoen
  • Levenslang gratis reparaties

Meer weten?

nudie jeans duurzame spijkerbroek
Deel deze tip