Retourkoop.nl

Een tweede kans voor retourgoederen

Nederlanders zijn Europees kampioen retourzenden. We sturen namelijk ongeveer 15% van onze bestelde pakjes weer terug, gemiddeld. Van alle bestelde boeken wordt ‘slechts’ 5% retour gestuurd; bij kleding loopt het op tot maar liefst 40%. Maar: retourgoederen zijn vaak nog in een goede conditie en verdienen een tweede kans. En daar komt Retourkoop.nl om de hoek kijken: een webshop met alleen maar geretourneerde huishoudelijke apparaten en elektronica!

Met het initiatief Retourkoop.nl worden retourproducten opgekocht, om deze vervolgens te controleren en te testen. Wanneer er iets aan het product mankeert, wordt het door Retourkoop.nl weer klaargemaakt voor de verkoop. Zo worden incomplete producten weer aangevuld, worden zwaar beschadigde verpakkingen vervangen door een nieuwe of worden spullen weer gerepareerd. Producten die echt niet meer te redden zijn, worden zo duurzaam mogelijk gerecycled. Zo gaat Retourkoop.nl productverspilling tegen, voorkomt onnodige extra productie en zorgt op deze manier voor een duurzamere wereld.

Ook erg netjes van Retourkoop.nl: de CO2 die vrij komt bij het bedrijfsproces, wordt door hen gecompenseerd via Trees For All. Daarnaast hergebruiken ze zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal om het pakketje zo duurzaam mogelijk bij de nieuwe eigenaar te krijgen. 

Dit alles doen ze niet onverdienstelijk: Retourkoop.nl kreeg dit jaar het Circulair Compliment uitgereikt, een prijs voor circulaire initiatieven in Utrecht.

De voordelen op een rijtje:

  • Verminder productverspilling en nieuwe productie via jouw aankoop
  • Krijg korting op de laagste internetprijs
  • Producten altijd gecontroleerd door een testteam
  • Gratis verzending vanaf €40,-
  • Bezorging binnen 1 tot 3 werkdagen
  • 30 dagen bedenktijd en standaard 90 dagen garantie

Meer weten?

Deel deze tip
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin