Duurzame fietsen van Roetz: handgemaakt van circulaire materialen in eigen ontwerp

Een duurzame fiets is in een fietsland als Nederland een goed idee. Elke jaar worden ongeveer 1 miljoen fietsen afgedankt en voor afval achtergelaten – zelfs als veel onderdelen zoals het frame nog prima in orde zijn. Dat kan toch anders! Dat was de reden om in 2011 Roetz-Bikes te starten. Het idee: door onderdelen, die nog prima in orde zijn, te reinigen en te bewerken, krijgen ze een tweede leven in een unieke fiets van Roetz.

Een zoveel mogelijk circulaire fiets dus: bij de huidige Roetz-Bikes collectie wordt 30% circulair verwerkt, en wel 70% bij het herproduceren van de OV-fietsen. Ook maakt Roetz bij de productie gebruik van duurzame materialen als hout en kurk, en krijgen afgedankte materialen een tweede leven: zo worden van oude transportbanden ‘nieuwe’ jasbeschermers gemaakt. In totaal heeft Roetz met hun circulaire productiemethode vorig jaar maar liefst 20 ton grondstoffen kunnen besparen!

Een andere unieke eigenschap van de Roetz-fietsen: jíj bent de designer. Dat betekent dat jij jouw Roetz-fiets kan customizen hoe jij het wilt, zodat het helemaal jouw eigen fiets wordt. Een mooi staaltje klantgerichtheid!

Ook vanuit sociaal-maatschappelijk oogpunt is Roetz een bedrijf met het hart op de goede plek: de fietsen worden in elkaar gezet door mensen die moeite hebben een plek te vinden op de arbeidsmarkt. Bij Roetz worden ze aangemoedigd om een opleiding tot fietstechnicus te volgen en zo klaargestoomd voor de toekomst.

De voordelen op een rijtje:

  • Ontwerp je eigen unieke fiets!
  • Zoveel mogelijk circulair geproduceerd
  • Ook fietsaccessoires uit afgedankte materialen gemaakt
  • In elkaar gezet door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt
  • Te vinden bij een fietswinkel bij jou in de buurt

Meer weten?

duurzame fietsen van Roetz
Deel deze tip