Shop Like You Give a Damn

Vegan & fair shoppen

Shop Like You Give a Damn is een groot online fair, vegan en duurzaam warenhuis. De oprichters zijn hiermee begonnen omdat het enorm lastig bleek een omvangrijk assortiment met stijlvolle kleding, schoenen, tassen, sieraden, accessoires, cosmetica én verzorgingsproducten te vinden dat niet alleen gegarandeerd veganistisch is, maar ook vrij van elke vorm van slavernij en uitbuiting (fair chain). Voeg daar aan toe dat het zo duurzaam en lokaal mogelijk gemaakt wordt en je snapt waarom het zo lastig was. 

Niet perfect, maar zeker beter

Een heel belangrijke kanttekening: het produceren van nieuwe kleding is in de kern natuurlijk nooit écht duurzaam. Om jouw kleding te laten maken is er (afhankelijk waarvoor je kiest, in meerdere of mindere mate) land, water, energie en allerlei chemicaliën nodig. Alle verbouw-, bewerk- en verwerkprocessen die nodig zijn om van vezel tot kledingstuk te komen, hebben een zekere impact op het milieu. Toch kun je een verschil maken door bewuster te zijn wanneer je kleding koopt. Gerecyclede materialen of vezels, in Europa gesourcede en met minder chemicaliën bewerkte materialen. Of juist pesticidevrij en met zo min mogelijk water verbouwd en bewerkt. Er zijn absoluut milieuvriendelijkere keuzes te maken en die worden aangeboden via Shop Like You Give a Damn. Voor iedereen die het beter wil doen.

Kies bewust

Ze werken toe naar een aantoonbaar 100% fair trade en zo duurzaam mogelijke collectie, van ondernemers die even gepassioneerd zijn over het welzijn en de toekomst van de aarde als zijzelf. Oprichters Alex, Kim en Stephan geven een damn om de wereld en vragen jou om dat ook te doen. Zij zeggen: koop met compassie. Zo min mogelijk.

Voordelen op een rijtje:

  • Door de hele keten heen zo veel mogelijk eerlijke compensatie en zowel fysiek als sociaal veilige werkomstandigheden
  • Duurzamer grondstofgebruik en vaak een duurzamere verpakking
  • Veganistische kleding
  • Alle samenwerkingen worden eerst getoetst op 14 ethische en milieucriteria

Meer weten?

shop like you give a damn
Deel deze tip