Het meest duurzame ijs van Hollandse bodem ter wereld!

Skoop wil niet alleen lekker ijs maken, maar ook een positieve bijdrage leveren aan de wereld om ons heen. En dat doen ze op hun eigen manier: ze maken ijs van buitenbeentjes, zonder toevoegingen en van Hollandse bodem! Al dat lekkers gemaakt door haar eigen boeren en bakker. Smaakt naar maar hé?

Skoop maakt ijs van vers buitenbeentjes fruit, dat er net even wat anders uitziet, waardoor ze het modellen-leven in de supermarkt kunnen vergeten. Door deze producten op te kopen zorgen ze ervoor dat de boer een eerlijke prijs krijgt voor zijn oogst en er geen voedsel onnodig wordt weggegooid. De biologische zuivel die Skoop gebruikt, komt van een Fries, kleinschalig boerenbedrijf met oog voor de natuur. Verder zitten in het ijs van Skoop geen toevoegingen, synthetische ingrediënten of kant-en-klare mixproducten; ze maken alles zelf ‘from scratch’! De smaken van Skoop zijn ‘bramen & cruesli’, ‘aardbei & karnemelk’, ‘chocolade & peer’ en ‘appel, crumble & karamel’.

Niet alleen het ijs zelf, maar ook de ijsfabriek is duurzaam: de fabriek is 100% CO2-neutraal. Met ruim 200 zonnepanelen op het dak wordt de hele fabriek voorzien van genoeg elektriciteit om de volledige productie op te draaien.

Wist je trouwens dat ze verse cruesli, crumble en karamel gebruiken in het ijs, gemaakt in eigen bakkerij?

De voordelen op een rijtje:

  • IJs van biologische ingrediënten en fruitreststromen
  • Alle ingrediënten komen van lokale boeren
  • De cruesli, crumble en karamel wordt met de hand gemaakt in eigen bakkerij
  • De ijsfabriek is 100% CO2-neutraal
  • Beschikbaar in 4 smaken
  • Skoops wel heel coole ijs is te koop in verschillende supermarkten (Picnic en Crisp)

Meer weten?

Deel deze tip