Studio Hamerhaai

Dutch Design van bedrijfsafval 

Wat begon met de vraag ‘Waarom zijn de meubels die ik in mijn huis wil er niet?’, groeide uit tot een bedrijf dat eigen producten ontwerpt en maakt. Vanuit een werkplaats in Heemskerk maakt Studio Hamerhaai Dutch Design, zoals lampen en meubels…van bedrijfsafval!   

Van afdankertje naar pronkstuk

De stoeltjes van de Johan Cruijff ArenA, de transportkisten van het Rijksmuseum, de systeemvloeren uit een gebouw van Nokia: allemaal bedrijfsafval dat weggegooid zou worden. Maar nu niet: Studio Hamerhaai heeft er nieuwe, robuuste ontwerpen mee gemaakt en ervoor gezorgd dat het afval staat te pronken in de woonkamers van designliefhebbers. Zo is het bedrijf een afvalstroom kwijt, terwijl het duurzaam aan het ondernemen is. 

Rijkswachters

Studio Hamerhaai maakt niet alleen prachtige lampen, meubels en inrichtingen op maat, maar is vooral bekend geworden door hun Rijkswachters! De Rijkswachters zijn houten robots, gemaakt van de transportkisten die jarenlang de kunstschatten van het Rijksmuseum hebben beschermd en de hele wereld hebben rondgereisd. Nu het Rijksmuseum weer open is, zijn de transportkisten niet meer nodig. Als Rijkswachters krijgen ze nu een nieuw leven! De robots zijn in verschillende maten te koop en ook als lamp of custom made met je favoriete kunstwerk aan te schaffen. Voor de echte kunstliefhebber zijn de Rijkswachters extra leuk: je kan namelijk uitzoeken welke kunstschat jouw Rijkswachter heeft beschermd! Voer het nummer van de robot in en ontdek welke kunstschat er door jouw Rijkswachter veilig was opgeborgen toen het Rijksmuseum werd verbouwd.

De voordelen van de duurzame meubels van Studio Hamerhaai: 

  • Stoer Dutch Design van bedrijfsafval
  • Ook op maat te bestellen
  • Extra leuk: een Rijkswachter in huis!

Meer weten?

studio hamerhaai bedrijfsafval
Deel deze tip