The Knitwit Stable

Tijd voor een positieve bijdrage aan de modewereld

De eigenares van The Knitwit Stable heeft 20 jaar gewerkt in de kleding industrie en zag hoeveel schade er wordt toegebracht aan mens, dier en milieu. Dit zie je niet als je een goedkoop vestje in de winkel koopt; de meeste vervuiling is onzichtbaar voor de consument. Daarnaast vindt Reina dat deze manier van kleding produceren achterhaald is. Volgens haar is het namelijk tijd voor een transparant, lokaal en duurzaam productie. 

”Een groot deel van de 1,2 miljoen kilo wol die in Nederland jaarlijks van onze schapen afkomt is verdwijnt in de vuilverbrander. Terwijl het een biologisch afbreekbaar materiaal is dat je bijna nooit hoeft te wassen én dat tientallen jaren meegaat.”

 

 

The Knitwit Stable

Reina begon haar eigen wolbedrijf op een boerderij in Baambrugge. Op deze plek wordt de hele productieketen van wol blootgelegd. Ze heeft er schapen waarvan ze de wol gebruikt voor haar producten. In de boerderij en breiatelier adviseert, informeert en faciliteert ze bedrijven en modeprofessionals. Van diervriendelijke veehouderij, via duurzame productie en verwerking van de materialen, tot advies over supply-chains en communicatie; alles komt aan bod in bijvoorbeeld trainingen en lezingen. Ook gaat The Knitwit Stable samenwerkingen aan met andere bedrijven, makers, en ontwerpers.

 

Van kwantiteit naar kwaliteit

Een wollen trui gaat 75 jaar mee, terwijl een polyester trui maar 7 jaar mee gaat. Hierdoor heb je er meer van nodig. Daarnaast is wol biologisch afbreekbaar en hernieuwbaar. De dieren op de Knitwit Stable boerderij worden goed onderhouden en zijn niet gericht op massa productie. Dit in tegenstelling tot veel geitenboeren in bijvoorbeeld Mongolië, waar ze zoveel kasjmiergeiten op een klein opperval houden dat de bodem totaal uitgeput raakt. 

De voordelen op een rijtje:

  • Je koopt kwaliteit, een wollen trui gaat gemiddeld 75 jaar mee!
  • Minder verspilling van materiaal
  • Support de lokale economie en productieketen
  • Brengt met de aankoop van een Knitwit Stable product geen schade aan mens, dier en milieu
  • Stijlvolle en originele kleding

Meer weten?

Deel deze tip