Too good to go

Dé app tegen voedselverspilling. Red een maaltijd en geniet mee voor een klein prijsje!

Wist je dat voedselverspilling verantwoordelijk is voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot? Niet alleen het eten zelf wordt verspild, maar ook de gebruikte grondstoffen die nodig waren om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, arbeid en vervoer. Too Good To Go is met ruim 22 miljoen gebruikers wereldwijd de grootste app tegen voedselverspilling. Via de ‘Too Good To Go’-app kun je een ‘Magic Box’ kopen bij jou in de buurt en genieten van een maaltijd die anders weggegooid zou worden!

Wat is er nou zo magisch aan die boxen? Restaurants, supermarkten, bakkerijen, hotels en andere winkels in jouw woonplaats verkopen hun dagelijkse overschotten via de app voor een verlaagde prijs aan consumenten. Dit eten zou door winkels en restaurants aan het einde van de dag weg moeten worden gegooid! Denk bijvoorbeeld aan bakkerijen die elke dag vers brood bakken of restaurants die meer drukte hadden verwacht en daardoor maaltijden overhouden. Je zal nooit precies weten wat je in je Magic Box krijgt, totdat je het ophaalt. Wat je wel zeker weet, is dat het een goede deal is en dat je lekker eten krijgt dat dankzij jou niet wordt verspild!

Op deze manier belanden nog perfect eetbare producten op een bord in plaats van in de vuilnisbak en wordt de impact op het milieu tot een minimum beperkt. In Nederland strijden al bijna 4.000 locaties tegen voedselverspilling. Gezamenlijk hebben zij al 4 miljoen maaltijden gered!

De voordelen op een rijtje:

  • Goedkoop genieten van heerlijk eten
  • Gemakkelijk locaties bij jou in de buurt zoeken
  • Door jouw aankoop strijden tegen voedselverspilling
  • Elke dag weer een verrassing!

Download ook de Too-Good-To-Go-app en red lekker eten! Gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. 

Meer weten?

Deel deze tip