Een inheems bos op tuinformaat

Met Tuiny Forest leg je binnen een halve dag een inheems microbos van 6 m² in je tuin aan, vol bomen, struiken en kruiden, geschikt voor alle grondsoorten. Goed tegen hittestress en verdroging, goed voor vlinders, vogels en bodemleven. Kort gezegd; deze 6 m² wordt een ecologisch feest in jouw tuin!

Hoe werkt een Tuiny Forest?

Het Tuiny-Forest-pakket bestaat uit een speciale mix van inheemse boompjes, heesters en kruiden. O o, bomen…? Geen zorgen, jij blijft de baas over de natuur en jij bepaalt hoe hoog het bos wordt. De boompjes en struiken krijg je 60-90 centimeter groot geleverd, zodat je er straks tijdens het eerste groeiseizoen al plezier van hebt! Je krijgt maar liefst 27 soorten inheemse kruidenplanten in een zadenmix (een feest voor de insecten!) en de organische bodemverbeteraar Bodemliefde, een natuurlijk alternatief voor kunstmest.

Een Tuiny Forest is genieten: niet alleen voor jezelf, ook voor de wereld! Eén van de oorzaken van de enorme afname van het aantal insecten is de teloorgang van hun leefgebied. Via Tuiny Forests kan flink wat leefgebied terug worden gegeven aan insecten. In 2019 zijn er al ruim 600 Tuiny Forests geplant: dat is 3.600 m² gebied waar insecten wél kunnen leven en de vogels te eten hebben. Een bijkomend voordeel van een Tuiny Forest: je tuinbodem komt door deze combinatie van wortels weer helemaal te tot leven. Een betere bijdrage aan biodiversiteit kun je dus niet leveren!

Wil je ook een Tuiny Forest, maar heb je niet zo’n groene vingers? Geen probleem: je hoeft het niet alleen te doen! Bij de aanschaf van je Tuiny Forest krijg je de Inheemse Bomenwaaier, met alle bomen en struiken van Nederland, toegang tot de IVN-Natuuracademie online training ‘Tuiny Forest’ en de Stap-voor-stap handleiding voor de aanleg van je Tuiny Forest.

Tuiny Forest is een initiatief van IVN Natuureducatie en duurzame plantenwebshop Sprinklr. Een Tuiny Forest is te bestellen voor €119,95

De voordelen van Tuiny Forest op een rijtje:

  • Makkelijk zelf aan te leggen
  • Geschikt voor elke tuin en grondsoort
  • Ready-to-go-pakket
  • Ideaal voor de luie tuinder
  • Draag zelf bij aan meer biodiversiteit!

Meer weten?

Deel deze tip