Zaklamp op zonne-energie

Het verhaal van WakaWaka begon in 2010 met het WK in Zuid-Afrika. Toekomstige oprichters Camille van Gestel en Maurits Groen besloten dat ze konden helpen om het evenement ‘groener’ te maken met ledlampen. Maar toen ze ter plaatse aankwamen, kwamen ze erachter dat veel mensen niet eens aangesloten waren op het elektriciteitsnetwerk. Het zaadje was dus geplant; er moest iets gedaan worden. Even later was WakaWaka geboren – een Nederlandse sociale onderneming die zich inzet voor duurzame oplossingen voor licht en stroom in armoedegebieden.

2 miljoen mensen met licht

WakaWaka ontwikkelde, mede dankzij crowdfunding, de WakaWaka Light: een compacte, betaalbare en draagbare lamp die werkt op zonne-energie. Later volgde de WakaWaka Power: een lamp-en-powerbank-in-één. Onder meer dankzij het principe ‘Buy Light, Give Light’ heeft WakaWaka inmiddels circa 2 miljoen mensen aan safe, sustainable solar light geholpen. Dankzij WakaWaka-donaties werden bijvoorbeeld  50.000 Haïtianen geholpen na de aardbeving in dat land in 2010, maar ook 100.000 overlevenden van de tyfoon Haiyan in de Filipijnen, ruim 60.000 mensen in de strijd tegen ebola in Liberia en Sierra Leone en ruim 400.000 Syrische vluchtelingen. Maar ook honderdduizenden scholieren werden geholpen om veilig hun huiswerk te maken na zonsondergang via ‘solar libraries’. 

Multifunctioneel

Daarnaast hebben de WakaWaka-producten hun nut bewezen op festivals, bij picknicks op het strand, bij het kamperen of bij hiken in het donker. Handig dus voor onderweg, op de camping, of gedurende de dag wanneer je telefoon leeg is. Niet voor niks heeft de WakaWaka dan ook de Energy Globe Award 2020 gewonnen!

De voordelen op een rijtje:

  • Compacte zaklamp op zonne-energie
  • Nooit meer zonder stroom door de bijgevoegde powerbank
  • ‘Buy Light, Give Light’: dankzij jouw aankoop helpt WakaWaka iemand elders aan safe, sustainable solar light

Meer weten?

waka waka zonen-energie
Deel deze tip