Stijlvolle compostbak voor in huis 

Denk je dat gft-afval composteren voor jou niet te doen is omdat je geen tuin of dakterras hebt? Onzin! Wormenkrukje.nl laat zien dat iedereen kan composteren, gewoon binnen. Dit jonge bedrijf heeft namelijk het multifunctionele wormenkrukje ontwikkeld: een stijlvolle, duurzaam geproduceerde houten kist met zitkussen en binnenin zo’n 500 compostwormen, klaar om jouw gft-afval om te zetten naar waardevolle plantenvoeding.  

Hoe werkt het?

Het wormenkrukje recyclet jouw gft-afval dus tot waardevolle wormenhumus, perfect om jouw planten mee te voeden. Maar hoe dan?  Het composteren wordt gedaan door zo’n 500 wormen en verloopt geheel reukloos en geruisloos. Wanneer je je koffieprut of eierschalen in de bak kiepert, beginnen de micro-organismen het onmiddellijk te verwerken. Door het regelmatige voeren komt er geen stank vrij, omdat alles goed gelucht is en de wormen gemakkelijk kunnen bewegen. Voor de wormenbak geldt: een plek waar je zelf graag langer verblijft, werkt ook goed voor de wormen. Hij kan dus gewoon een plekje krijgen in jouw keuken als opstapje, of in je woonkamer als extra zitje voor je gasten. Door het stoere ontwerp en het zitkussentje is het een ware eye-catcher voor je interieur! 

Goed voor de bodem

Met een wormenbak kan je actief het milieu en klimaat beschermen. Het gft-afval wordt omgezet op de plek waar het werd verbruikt. Zo hoeft het afval niet van A naar B te worden getransporteerd. Bovendien draagt de hoogwaardige compost bij aan betere bodemeigenschappen en creëert het de perfecte omgeving voor een grote diversiteit aan bodemorganismen. 

De voordelen op een rijtje: 

  • Stijlvolle, minimalistische compostbak voor in huis 
  • Te gebruiken als krukje of voetenbankje en te bestellen met wieltjes 
  • Moeiteloos voedselrijke meststof voor jouw planten 
  • Geurloos en onderhoudsarm 
  • Vermindert hoeveelheid restafval 
  • Geproduceerd in een sociale werkplaats in Oostenrijk
  • Gemiddelde levensduur van 15 jaar 

Meer weten?

wormenkruk duurzaam compost
Deel deze tip