Duurzame billendoekjes

Net een kindje gekregen? Dan zullen de billendoekjes je om de oren vliegen! De schattingen lopen uiteen, maar je gebruikt in het eerste levensjaar zomaar 10 á 20 doekjes per dag. Dat is behoorlijk wat afval.. Wat is een duurzame keuze?

De duurzaamste billendoekjes zijn, net als bij de luiers, de wasbare varianten. Deze kun je op verschillende websites bestellen, maar ook op Marktplaats / Vinted zijn er mensen die ze zelf maken en aanbieden. Je kunt dus kijken of er in je buurt iemand is die het verkoopt. Het is fijn als je naast de commode / verschoontafel een bakje met water hebt staan zodat je het doekje erin kunt dopen. Schone billen gegarandeerd! Je kunt deze o.a. bestellen bij: Ikea, Grace is Green, De Kleine Lama en Nappys.

Duurzame wegwerp-billendoekjes

Deze kun je eenvoudig zelf maken. Scheelt niet alleen veel geld, maar ook verpakkingsmateriaal.

Wat heb je hiervoor nodig?
è Keukenrol
è Water
è Kokosolie
è Natuurlijke olie (optioneel)
è Bakje om keukenrol in te doen

Hoe maak je je eigen billendoekjes?

Doe de keukenrol in een passend afsluitbaar bakje en haal het keukenrolletje eruit. Kook 300ml water en schep zodra het kookt een eetlepel kokosolie en een paar druppels natuurlijke olie erbij. Roeren maar en schenk het over de keukenrol heen. Zorg dat de keukenrol volledig nat is en geen droge plekken meer heeft. Et voilà. Deze doekjes zijn ongeveer twee weken houdbaar.

Duurzame billendoekjes kopen

Geen zin om ze zelf te maken? Dan zijn er gelukkig ook duurzamere opties in de winkel te vinden. WaterWipes zijn de puurste billendoekjes ter wereld en is de beste keuze. Ook Naïf heeft een goed assortiment duurzame billendoekjes. 

naïf duurzame bollendoekjes

Naif

Bekijk ook eens de plasticvrije baby wipes en andere fijne (baby-)verzorgingsproducten van Naïf, een merk opgezet door twee Nederlandse vaders. 
Lees meer>