Repair café

Samen jouw spullen leren repareren!

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn! Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Reparatiekennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelfs ongewild aan de kant. Het Repair Café brengt daar verandering in!

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om het (samen) repareren van jouw kapot spul. In het Repair Café kan je als bezoeker leren op een andere manier naar je spullen te kijken. Er opnieuw de waarde van in te zien. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk! Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en –vaardigheden op allerlei terreinen, speciaal om jou verder te helpen.

Het hergebruik van jouw kapotte spullen is natuurlijk heel duurzaam: wanneer spullen langer bruikbaar worden gemaakt en niet te hoeven worden weggegooid, wordt de hoeveelheid grondstoffen en energie, die nodig is om nieuwe producten te maken, beperkt. Evenals de CO2-uitstoot, aangezien bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – veel CO2 vrijkomt. Kom het dus ook eens proberen!

De voordelen op een rijtje:

  • Leer repareren bij jou in de buurt!
  • Leef duurzamer door meer hergebruik
  • Beperk je afval en bespaar op de aankoop van nieuwe apparaten
  • Ontmoet buurtgenoten

Je vindt Repair Cafés op duizenden plaatsen in de hele wereld.

Meer weten?

Deel deze tip