De Groene Grachten

Verduurzaam jouw monumentale woning

Woningbezitter van een eeuwenoude of monumentale woning? Dan weet je als de beste dat het een extra uitdaging is om je woning energiezuinig te maken. Geen spouwmuren, een beschermd stadsgezicht… Waar begin je? In zo’n situatie biedt De Groene Grachten uitkomst. Deze onafhankelijke organisatie werkt aan het verduurzamen van historische projecten – van woonhuis tot wijkaanpak – met de missie ‘als het hier kan, dan kan het overal’!

De Groene Grachten geeft maatwerkadvies over het verduurzamen van jouw monumentale woning en werkt de plannen in technisch, financieel en juridisch detail uit. Zo weet je als opdrachtgever overzichtelijk en concreet wat er mogelijk is ten aanzien van bijvoorbeeld energiebesparing, opwekking, circulariteit en waterverbruik. Wil je naar aanleiding van het advies tot actie overgaan? De Groene Grachten kan ook de uitvoering van de plannen begeleiden, van vergunning tot financiering, en van kwaliteitscontrole tot planning.

Zo enthousiast geworden dat je direct zelf aan de slag wil met de eerste verduurzamingsstappen? Ook daarbij is een kijkje nemen op Groene Grachten website een aanrader. Belangrijke kennis en ervaring over het verduurzamen van monumenten hebben ze ook voor je samengevat in ‘De Groene Menukaart’. Daar kan je geheel kosteloos lezen welke duurzame mogelijkheden er zijn en hoe dit kan worden aangepakt in jouw situatie. Er zijn inmiddels menukaarten speciaal voor woningen, kerken, boerderijen, molens, forten en buitenplaatsen. Via een interactief pand op de website ontdek je snel welke maatregelen jij kan treffen.

De voordelen op een rijtje:

  • Maatwerkadvies over het verduurzamen van jouw monumentale woning
  • Ontzorging van vergunningsaanvraag tot financiering
  • Gratis online toolbox De Groene Menukaart met kennis en ervaring over verduurzaming

Meer weten?

Deel deze tip