Doorvoerstekker

De doorvoerstekker voorkomt onnodig verlies van sluimerstroom

Een doorvoerstekker is een handig hulpmiddel in de strijd tegen onnodig energieverlies. Zo’n stekker zorgt er namelijk voor dat sluimerverbruik verleden tijd is.

Zorg er met een doorvoerstekker voor dat er niet dagelijks ongemerkt energie weglekt. Dat is goed voor het milieu, maar natuurlijk ook voor je portemonnee!

Wat is sluimerverbruik?

Sluimerverbruik is het onnodige verlies aan energie door apparaten die op stand-by staan, in plaats van helemaal uit te gaan. Ook stekkers die dag en nacht in het stopcontact zitten, zorgen voor sluimerverbruik.

Denk aan het koffiezetapparaat dat altijd blijft ingeplugd, zodat je ‘s morgens snel je bakkie koffie kunt zetten. De televisie die nooit helemaal uitgaat, maar altijd stand-by staat. Of de oplader van je telefoon of de elektrische tandenborstel, want wie haalt die stekkers ooit uit het stopcontact?

Je staat er niet bij stil, maar ongemerkt verliezen al die stand-by apparaten en stekkers-in-het-stopcontact energie, zonder dat er met die energie iets gebeurt. Dat is sluimerverbruik. Doodzonde van de elektriciteit en je energierekening, maar ook niet erg duurzaam.

Gelukkig is er een handig maar doeltreffend hulpmiddel om dit op te lossen: de doorvoerstekker.

Wat is een doorvoerstekker?

Een doorvoerstekker is een soort koppelstuk dat je in het stopcontact plugt, om er vervolgens de stekker van een apparaat op aan te sluiten. Het is dus eigenlijk een soort “tussenstekker”, voor tussen het stopcontact en de stekker van je apparaat.

Doorvoerstekkers worden gebruikt om de stroomtoevoer naar een apparaat te onderbreken, wanneer dit niet gebruikt wordt. Op die manier is er geen sprake van sluimerverbuik wanneer een apparaat in stand-by modus staat, of wanneer bijvoorbeeld de oplader van je telefoon de hele dag in het stopcontact blijft zitten.

De meeste televisies kunnen tegenwoordig niet eens meer volledig uitgezet worden, maar hebben alleen stand-by modus. Om sluimerverbruik te voorkomen, kun je elke avond nadat je de TV hebt uitgezet de stekker uit het stopcontact halen. Of je zet er gewoon een doorvoerstekker tussen.

Dankzij de doorvoerstekker staat de televisie ook echt uit nadat je deze hebt uitgeschakeld.

De belangrijkste voordelen van een doorvoerstekker:

  • Gemakkelijk en goedkoop energie besparen
  • Online te bestellen
  • Eenvoudig aan te sluiten

De doorvoerstekker in drie vragen

Een doorvoerstekker is een apparaatje dat energieverlies door sluimerverbruik voorkomt. Deze stekker zorgt voor een onderbreking van de stroomtoevoer naar je apparaten, zodat er niets weglekt door stand-by of stekkers die in het stopcontact blijven zitten.

Doorvoerstekkers zijn te koop bij bouwmarkten. Ook online zijn ze natuurlijk te verkrijgen, bijvoorbeeld bij Onlinekabelshop, Allekabels.nl of Bol.com.

Een doorvoerstekker zorgt ervoor dat de stroomtoevoer naar een apparaat wordt onderbroken, wanneer het niet is ingeschakeld. Op die manier wordt onnodig verlies van energie via sluimerverbruik voorkomen.

Dit bespaar je gemiddeld met een doorvoerstekker

Het is duidelijk: een doorvoerstekker helpt om onnodig energieverlies tegen te gaan en draagt dus op een simpele manier bij aan een duurzamere wereld.

Maar doordat hij je helpt om energie te besparen, is zo’n doorvoerstekker ook nog eens heel erg goed voor je portemonnee.

Stel dat je een doorvoerstekker aansluit op je:

  • computer
  • TV
  • koffiezetapparaat
  • hifi-installatie
  • oven met digitale klok

Wist je dan dat je daarmee al snel zo’n €67 per jaar kunt besparen? Zonde toch, als dat bedrag anders verloren was gegaan aan sluimerverbruik?

Doorvoerstekker kopen

Ben je overtuigd, en wil je nu ook een doorvoerstekker kopen? Gelijk heb je. Met een jaarlijkse besparing zoals in het voorbeeld hierboven, is het namelijk een investering die zichzelf in no-time, dubbel en dwars terugverdient.

Je hebt namelijk al een doorvoerstekker voor €2,99. Tel uit je winst!

Meer weten?

Deel deze tip