Energieneutraal overnachten op mooie plekjes

Wil je onbekommerd – maar wel duurzaam – genieten? Op echt mooie plekjes met persoonlijke aandacht? Comfortabel overnachten, of het nu zomer of winter is? Soms in de natuur en soms in de stad? Platform ECO logies maakt het je gemakkelijk: de leukste duurzame, comfortabele én energieneutrale vakantieadresjes in Nederland en België op een rij.

Voor ieder wat wils

Duurzame eco-vakanties zijn er in vele tinten groen. Het waaiert al snel uit in meer en minder belangrijke aspecten. Daarom hebben Jeroen Hollema en Sandra ter Horst ECO logies bedacht: alle mooie plekjes die comfortabel, duurzaam en (grotendeels) energieneutraal zijn op één plek! Duurzame hotels, tiny houses, groepsverblijven, b&b’s en vakantiewoningen – ECO logies heeft het allemaal.

Duidelijke criteria

ECO logies hanteert twaalf heldere criteria: zes voor een laag energieverbruik en zes voor overige duurzaamheid. ECO logies staat voor solide maatregelen voor duurzaamheid. Een ECO logie voldoet daarom minimaal aan zes criteria, waarvan minimaal drie energieprestatiecriteria. Zo wordt er op gelet dat er tijdens een verblijf weinig of geen energie wordt verbruikt. Er worden ecologische schoonmaakproducten gebruikt en lokale producten voor ontbijt. Afvalscheiding is uiteraard vanzelfsprekend en wellicht is er ook circulair gebouwd.

Kortom: een energieneutrale energie-boost in eigen land!

De voordelen op een rijtje:

  • Overzicht van energieneutrale vakantieadresjes in Nederland en België
  • Geselecteerd aan de hand van strenge criteria
  • Gevarieerd aanbod: van tiny houses tot groepsverblijven

Heb jij zelf een goede tip over een duurzaam, energieneutraal vakantieadresje? Laat het ECO logies weten via de site!

Meer weten?

eco-logies energieneutraal overnachten
Deel deze tip