Oh Oh Denneboom – Meer Bomen Nu

Meer Bomen Nu verplant kansarme zaailingen naar kansrijke plekken. Elke boom maakt jaarlijkse honderden zaailingen aan. De meeste hiervan overleven het niet, omdat ze groeien op plekken waar ze niet groot mogen of kunnen worden. Door deze zaailingen in de winter voorzichtig uit te scheppen en weg te geven, groeien ze elders uit tot volwassen exemplaar. Een logische, goedkope, duurzame én leuker manier voor meer bomen in Nederland!

Oh oh Denneboom

Voor een duurzame kerst ben je bij de kerstactie van Meer Bomen Nu aan het goede adres. Overal op de heide komen namelijk jonge dennen op. Deze naaldbomen mogen daar niet uitgroeien en daarom schept Meer Bomen Nu deze in november uit met hulp van vrijwilligers. Een den verplanten is echter lastig. Ten opzichte van loofbomen, redt een groot percentage dennenbomen het op lange termijn niet. Maar ze kunnen natuurlijk wel uitstekend dienstdoen als kerstboom. Voor iedereen die een duurzame kerstboom wil, mét die heerlijke dennengeur.

Uitdeeldagen

LET OP: Beperkt dennetjes beschikbaar! Op de uitdeeldagen worden óók andere boompjes uitgedeeld. Kom je specifiek voor de dennetjes, is het handig om even contact op te nemen met de organisator van de uitdeeldag. Zie de website voor meer informatie over de uitdeellocaties en aantal dennen die daar beschikbaar zijn. 

Meer weten?

Deel deze tip