Heel veel data

De dag beginnen met het beantwoorden van wat mailtjes, een YouTube-video bekijken, misschien wel een online vergadering – bijna argeloos zijn we urenlang online. De som van al ons internetgebruik? Een enorme bijdrage aan de CO₂-uitstoot: tussen de 2 en 4% van de wereldwijde uitstoot. Dat is meer dan de luchtvaart!

Een oplossing

Gelukkig is er een simpele manier om je internetgedrag wat te vergroenen. De groene, gratis zoekmachine Ecosia plant bomen in ruil voor jouw gesurf! Ecosia is beschikbaar voor elke standaard browser op mobiel en PC, en werkt via de servers van Bing. Uit de opbrengsten van de advertenties die (net als bij Google) tussen de zoekresultaten verschijnen, worden bomen geplant. Tenminste 50% van de winst wordt besteed aan het aanplanten van bomen. Per (grofweg) 45 zoekopdrachten wordt één boom geplant. Ondertussen zijn er al meer dan 122 miljoen bomen aangeplant; het – doorlopende – resultaat wordt getoond op de homepage van Ecosia. De bomen worden over de hele wereld geplant in inmiddels zo’n 15 landen, onder andere in Burkina Faso, Ethiopië, Peru en Spanje. Dit doet Ecosia overigens niet zelf, maar wordt uitgevoerd door dan 20 boomplantprojecten wereldwijd, met partners zoals het Wereld Natuur Fonds en WeForest.

Betrouwbaar

Ecosia is zich er sterk van bewust dat vertrouwen verdiend moet worden. Er zijn teveel initiatieven die zich een stuk groener of duurzamer voordoen dan ze daadwerkelijk zijn. Daarom publiceren ze hun maandelijkse financiële verslagen en boomplantkwitanties. Op deze manier kun je ze ook achter de schermen volgen op hun weg naar een opnieuw beboste wereld.

De voordelen van Ecosia op een rijtje:

  • Bomen planten met je surfgedrag
  • Gratis
  • Betrouwbare partners en openbare financiën

Meer weten?

ecosia bomen planten browser
Deel deze tip