De leukste notitieboeken en enveloppen van Nederland

Wat kun je voor leuks doen met oud papier, dat vroegen de bedenkers van Green Side zich af. Leon, Anne-Pim (Utrecht), Max (Groningen) en Jori (Wageningen) van Green Side maken A5 notitieboeken en enveloppen van materiaal dat anders zou worden weggegooid. Voor de notitieboeken gebruiken ze enkelzijdig geprint papier dat wordt ingezameld door leerlingen en leraren op lokale (basis)scholen. Het papier wordt vervolgens op de fiets naar de lokale sociale werkplaats gebracht, waar het wordt omgetoverd tot one of a kind notitieboekjes. In jouw unieke exemplaar zul je dus aan de achterzijde van alles tegenkomen, van rekensommetjes tot kleurplaten!

Van poster naar envelop

De meeste posters hangen maar enkele dagen aan de muur of op een paal voordat ze vervangen worden door andere. Niet erg duurzaam dus! De Imposter Enveloppen (posters die doen alsof ze enveloppen zijn) zijn gemaakt van posters die die ter promotie van bijvoorbeeld concerten en voorstellingen op allerlei plekken in de stad hebben gehangen. Als ze hun dienst hebben bewezen, worden ze netjes verzameld en vervolgens in de fabriek omgetoverd tot prachtige kleurrijke enveloppen.

Duurzaam, sociaal én lokaal

De makers achter Green Side zijn altijd op zoek naar het volledige potentieel, zowel van mensen als materiaal. Dit levert impact op in de vorm van verschillende producten, maar ook op verschillende sociale werkplaatsen. Ze ondernemen aan de hand van drie centrale principes: duurzaam, sociaal en lokaal. Op die manier creëeren ze een kleine kringloop, maar met een grote impact. 

De voordelen van Green Side op een rijtje:

  • Enkelzijdig geprint papier krijgt een tweede leven in de vorm van de notitieboeken
  • Mooie posters krijgen een tweede leven in de vorm van enveloppen
  • Weinig transport en veel support door lokale “ecosystemen” van basisscholen, sociale werkplaatsen en afnemers
  • Transport gebeurt zo veel mogelijk op de fiets

Meer weten?

green side imposter enveloppen
Deel deze tip