Dierverzorging met hennep; 100% natuurlijk, volledig composteerbaar!

Voor de dierenliefhebber een bekende situatie: je maakt het hok van je paard of konijn mooi schoon met houtkrullen of stro, maar binnen een mum van tijd begint je schone hok alweer te stinken. Een veelvoorkomend probleem bij populaire strooiselmaterialen als zaagsel en stro. Ondertussen zijn er juist voor deze problemen betere alternatieven op de markt gekomen. Eén van deze alternatieven biedt HempFlax: bodembedekking of ligstromatrassen van hennep. Hennep bodembedekking heeft o.a. een veel hoger absorptievermogen en het gaat langer mee dan het standaardstro of -zaagsel.

HempFlax is een sociaal verantwoordelijke en ethische onderneming, die teruggeeft aan de aarde door betaalbare, natuurlijke hennepproducten op de markt te brengen. Zo verkopen ze hennep bodemstrooisel voor de paardenstal, hennep bodemstrooisel met toegevoegde eucalyptusolie voor paarden met luchtwegproblemen en hennep bodemproducten voor kleinere dieren, zoals cavia’s en vogels. Alle dierverzorgingsproducten zijn op duurzame en professionele wijze gemaakt zonder chemische toevoegingen. Hierdoor is het 100% natuurlijk te noemen en volledig composteerbaar! Het grote voordeel van hennep is dat het een nagenoeg stofvrij product oplevert, met veel minder kans op allergische reacties en ademhalingsproblemen bij de dieren tot gevolg. De natuurlijke antibacteriële werking van de hennepplant voorkomt daarnaast ook ziektes en infecties.

HempFlax omarmt de filosofie van de circulaire economie en onderneemt via dat principe. Zo teelt het bedrijf haar eigen gewassen en springt hierbij zuinig om met grondstoffen, water en bestrijdingsmiddelen. Doordat hennep CO2 opneemt bij het groeiproces, is het cultiveren van hennep CO2-negatief te noemen. HempFlax biedt met grondstoffen van industriële vezelhennep hét alternatief met een gezonde ecologische voetafdruk.

De voordelen op een rijtje:

  • 100% Natuurlijk, volledig composteerbaar
  • Hoger (ammoniak)absorptievermogen en hogere isolerende werking dan ander bodemstrooisel
  • Hygiënisch en stofvrij: minder luchtwegaandoeningen en allergische reactie
  • Antibacteriële en antischimmelwerking
  • Stimuleert natuurlijk gedrag, zoals nestelen

Meer weten?

Deel deze tip