Naomi Rachel Timan

Een tijdloze designer-tas van jouw oude leren bank

Naomi Rachèl Timan is een designer met een missie. Met haar “I WAS A …”-collectie, bestaande uit duurzame tassen en accessoires gemaakt van gerecycled leer, gaat ze de strijd aan tegen de weggooi- en consumptiemaatschappij. Want, vindt Timan, waarom zouden we nieuw materiaal kopen als er nog zoveel moois te vinden is? 

De collectie

De collectie van Timan bestaat uit verschillende tassen en accessoires, die door het gebruik van gerecycled leer allemaal een eigen unieke look en feeling hebben. Al het gebruikte leer heeft al een vorig leven achter de rug, bijvoorbeeld als bank of kledingstuk. De items zijn niet bedoeld om maar één seizoen mee te gaan; ze zijn met duurzaamheid als belangrijkste kenmerk ontworpen. Zo hebben ze een tijd- en zo afval-loos mogelijk design, en kunnen sommige items zelfs op meer dan één manier gebruikt worden. Een leuk detail: aan elk item hangt een label waarop je kunt zien wat het is geweest!

Workshops: lekker zelf doen

Sinds eind 2018 geeft Timan – voor het tweede jaar op rij vermeld als duurzame koploper in de Duurzame Jonge 100 – ook creatieve workshops. Onder persoonlijke begeleiding van Timan, kunnen mensen tijdens de workshop I WAS YOUR JACKET zelf aan de slag om een eigen clutch of portemonnee te maken – ook zonder naai-ervaring. Heb jij nog een ‘oude’ leren bank, jas of rok die niet meer wordt gebruikt voor z’n eerste levensdoel? Transformeer het samen met Timan tot fashionable item en ervaar hoe prachtig afval kan zijn.

De voordelen op een rijtje:

  • Tijdloze ontwerpen, gemaakt van gerecycled leer
  • Bij aankoop te zien wat item in vorig leven is geweest
  • Ook zelf te maken met de I WAS YOUR JACKET workshop!

Meer weten?

Naomi rachel timen duurzame designertas
Deel deze tip