Niebla’s douchekop

Evenveel comfort maar energie- en waterbesparend

Volgens waterbedrijf Vitens gebruiken we in Nederland gemiddeld per persoon 119 liter water per dag. Ruim 40% van dit water gebruiken we tijdens het douchen. Dit komt onder andere doordat we in de afgelopen jaren steeds zuinigere huishoudelijke apparaten (wasmachine, vaatwasser) hebben gekocht. Nu is het dus tijd geworden voor die volgende stap: een waterbesparende douchekop.

Besparen was nog nooit zo simpel

Een waterbesparende douchekop is relatief goedkoop in aanschaf en bespaart naast water ook energie. Al het warme water dat je niet gebruikt, hoeft immers ook niet opgewarmd te worden. Zo verminder je ongemerkt een flink stuk van je energieverbruik: een gezin met 2 kinderen bespaart jaarlijks al snel net zoveel energie als acht zonnepanelen opwekken en verdient de aanschaf van de zuinige douchekop binnen een paar maanden terug! En van comfortverlies is er bij deze douchekop geen sprake: door de slimme vernevelingtechnologie merk je nauwelijks verschil met je oude douche. Het geheim van de douchekop zit in de eenvoud ervan: door de douchestralen op elkaar te laten botsen, ontstaan er heel veel kleine druppeltjes: wel 300.000 per seconde! Dit zorgt voor een neveldouche; een soort mist, maar dan met wat grotere druppels.  Een heerlijk zachte douche die weinig water en energie gebruikt.

Heb je een warmtepomp en twijfel je of dit bij jou ook zal werken? Geen zorgen – de waterbesparende douchekop is ook ideaal voor huishoudens met een warmtepomp.

De voordelen op een rijtje:

  • Duurzamere douche zónder comfortverlies
  • 50% besparing op je energie- en waterrekening
  • Niet goed, geld terug
  • Gemiddeld binnen 4 maanden terugverdiend
  • Keuze uit een handdouche, regendouche of inbouwdouche

Meer weten?

niebla waterbesparende douchekop
Deel deze tip