Fietsen is goud waard!

Fietsen maakt gelukkig en gezond, geeft je vrijheid…én is klimaatneutraal. Meer dan genoeg redenen om fietsen te stimuleren, dachten de mensen achter de app Ring-Ring! Ring-Ring is een dienst die het gebruik van de fiets stimuleert door aan fietskilometers regelrechte voordelen te koppelen. De Ring-Ring-app meet automatisch je fietskilometers; deze kun je inwisselen bij aangesloten winkels en tellen mee voor lokale initiatieven in je buurt. Zelfs je zorgverzekeraar kan jouw gezonde keus belonen. Ook niet onbelangrijk: bij intelligente stoplichten krijg je eerder groen! Kortom: fietsen is goud waard.

Vaker de auto laten staan

Onze individuele keuzes maken het verschil. 60% woont binnen 15 km van het werk. 80% woont op fietsafstand van een station. En toch neemt 50% de auto voor ritten onder de 7,5 km. En zit maar liefst 1/3 van onze kinderen op een achterbank naar school.Veel mensen in Nederland kiezen al voor de fiets.

Samen op weg naar de gezonde stad

Ring-Ring is actief in heel Nederland, met ruim 13.000 fietsers, meer dan 26,5 miljoen fietskilometers, 4,5 miljoen fietsritten en al meer dan 200 ondernemers. Samen gaan we op weg naar slimme en gezonde steden. Dat willen we als bewoners toch allemaal? Denk aan schone lucht, klimaatbesteding, ruimte voor bomen en andere natuur, veilige infrastructuur, nabijheid van voorzieningen en vooral veel openbare ruimte om elkaar te ontmoeten.

De voordelen op een rijtje: 

  • Ruil je gefietste kilometers in voor voordeel bij aangesloten ondernemers
  • Ook door aangesloten zorgverzekeraars kan je beloond worden
  • Makkelijk te downloaden app voor iOS en android 
  • Gemakkelijk overzicht van je routes, afstanden, statistieken en vermeden CO2-bijdrage
  • Bij alle intelligente verkeerslichten krijg je eerder groen!

Meer weten?

ring-ring fietsen klimaat
Deel deze tip