Ambachtelijke, natuurlijke shampoobars

Werfzeep is een ambachtelijke zeepmakerij in hartje Utrecht. Ze maken zeep zonder synthetische toevoegingen, plastics of palmolie – en mét voedende plantaardige oliën, liefde en aandacht.

Al ruim tien jaar heeft Werfzeep een duidelijke filosofie, die ze continu in het vizier houdt, terwijl het bedrijf groeit en verandert: zeep maken die goed is voor mens en milieu. Hoe doen ze dat?

Van begin tot eind proberen ze zo integer mogelijk te zijn in het productieproces. Bij het maken van de zepen gebruiken ze bijvoorbeeld geen dierlijke vetten, maar biologische en plantaardige oliën. De leveranciers en herkomst van de grondstoffen bekijkt Werfzeep zo kritisch mogelijk, waarbij ze letten op transparantie en keurmerken. Ook zit er geen palmolie in de shampoo bars van Werfzeep. Van oudsher is dat een veelgebruikt ingrediënt voor zeep, maar Werfzeep heeft net zolang gewerkt aan hun recepten tot ze dezelfde eigenschappen in de uiteindelijke zeep heeft kunnen krijgen, zonder palmolie. Respect!

De bijzondere kwaliteit van de zepen wordt verder versterkt door het gebruik van zelfgemaakte plantenextracten. Deze worden zo lokaal mogelijk verkregen, waar mogelijk door wildpluk of biologische teelt in lokale bossen, en via biologische leveranciers.

Dezelfde aanpak hanteert Werfzeep bij het verpakken en verwerken van de zeep. Ze werken met gerecycled en recyclebaar papier, laten de zeep inpakken op een sociale werkplaats, en gebruiken waar mogelijk de Fietskoerier om pakketten te vervoeren. Zowel in de zeep zelf als in de verpakking worden (micro)plastics vermeden.

Kortom: een innovatief, creatief bedrijf met een hart voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, én (h)eerlijke zeep.

De voordelen op een rijtje:

  • Vegan, plastic-vrij, palmolie-vrij en lokaal geproduceerd
  • Verrijkt met biologische plantenextracten
  • Verpakt in gerecycled en recyclebaar papier
  • Speciale cadeausets om te geven
  • Ook als zeepabonnement af te sluiten

Meer weten?

Deel deze tip