Duurzaam de zomer door

Duurzaam reizen: het is leuk, het is hip en met het oog op de heersende klimaatveranderingen noodzakelijk. Wil je verantwoord vakantie vieren, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij helpen je op weg!

Mind your set

Druk, drukker, drukst. Ons dagelijks leven is een to do list. We hoppen van verplichting naar verplichting en moeten regelmatig vaart maken om het tempo bij te kunnen houden. Hoewel een vakantie bedoeld is om de boel eens lekker ongehaast de boel te laten, nemen we de patronen die we kennen van thuis vaak mee in onze koffer. We proberen zo snel mogelijk op plaats van bestemming te komen en daar eenmaal gearriveerd zoveel mogelijk van de omgeving te zien. Het loslaten van deze mindset is de helft van het duurzame werk.

Plug Me In

Dat het om de reis gaat in plaats van om de bestemming hoef je Wiebe Wakker geen twee keer uit te leggen. De Nederlander reed in drie jaar met zijn elektrische auto van Nederland naar Australië. Op zijn blog Plug Me In neemt hij je mee op avontuur. Van het moeiteloos oversteken van de woestijn tot hoe om te gaan met grote tegenslagen in India. Inspirerend! 

 

Plugmein

Kwestie van tijd

Reizen met de trein, elektrische auto of fiets duurt langer. Simpelweg omdat je je minder snel verplaatst, maar ook omdat je voor uitdagingen zoals het vinden van een oplaadplek voor je auto of plotselinge veranderingen op het spoor komt te staan. Door meer tijd uit te trekken voor de heen- en terugreis, is de kans dat je stress ervaart minder groot.

Choo-Choo

Wist je dat er duurzame treinreisorganisaties bestaan? Choo-Choo bijvoorbeeld. Choo-Choo boekt niet alleen het ticket, maar legt ook uit hoe je reis verloopt en waar je rekening mee moet houden. Ben je daarnaast op zoek naar een plek om te slapen en een elektrische huurauto? Dit reisbureau regelt het voor je. Onder andere Bazel, Stockholm, Wenen, Nice en Florence behoren tot de bezoekbare steden.

Evan

Hallo duurzame roadtrip! Met één van de vijf elektrische Volkswagen camperbussen van Evan reis je verantwoord én in stijl. Zodra je een bus hebt gereserveerd, begint de voorpret. Evan stuurt je tips over elektrisch rijden, mooie routes en fijne bestemmingen.

Verborgen parels

Handen in de lucht voor wie regelmatig de meest adembenemende vakantiebestemmingen op sociale media voorbij ziet komen. Steeds vaker worden we geïnfluenced door TikTok en Instagram als het gaat om reizen. Het resultaat? Onze favoriete plek is vaak ook het lievelingsoord van anderen. Proberen toeristische trekpleisters te ontlopen is een leuke uitdaging.  

Duurzaam vakantiehuisje

Ecohuisje en Natuurhuisje zijn platforms die duurzame vakantiehuizen verhuren op meer of minder ontdekte plekken in zowel Nederland als de rest van Europa. Zeer geschikt voor wie tijdens de vakantie dolgelukkig wordt van weinig drukte en veel tijd voor zichzelf, elkaar en de omgeving. Een boomhut in the middle of nowhere, een tiny house in een boomgaard of een huisje aan zee; waar kies jij voor?

Avontuur dichtbij

Wat zoek je precies in een vakantie? En is dat ook dichterbij huis te vinden? Reisorganisatie Avontuur Dichtbij biedt als alternatief voor verre reizen avontuurlijke trips dichtbij huis. De activiteiten zijn vooral te voet, maar ook per fiets of kano. Ga op ontdekkingstocht in bijzondere natuurgebieden of in verrassende delen van een stad. Er zijn solo reizen, reizen voor het hele gezin of met vrienden.

Bon voyage!