Het lekkerste circulaire broodje

In Nederland gooien we maar liefst ruim 34 kilo eten per persoon per jaar in de prullenbak. Hiervan bestaat ongeveer een kwart uit groenten en fruit. FALAFVAL wil iedereen laten zien en proeven dat veel voedselafval eigenlijk geen écht afval is. Daarom halen Ayuk en Scifo groente-reststromen op bij horeca-ondernemers en voedselproducenten en maken heerlijke falafelgerechten van eten dat anders in de prullenbak zou zijn beland. Want de één zijn afval is de ander zijn FALAFVAL!

FALAFVAL: minimum waste en maximum taste

In 2019 zijn Ayuk en Scifo met FALAFVAL begonnen. Lang onopgemerkt bleven ze niet: in datzelfde jaar won FALAFVAL de Aardig Onderweg Award, een award voor innovatief initiatief in regio Rotterdam! Inmiddels zijn ze zo’n 4.000 gerechten verder, hadden ze hun eigen pop-up shop en deden ze een succesvolle pilot met leveren aan horeca. FALAFVAL zorgt dat voedselafval zoals groentepulp, maar ook te klein afgesneden groenten zoals paprika en ui, opgehaald worden bij de producent. Hier betalen ze een vergoeding voor. Vervolgens wordt daar FALAFVAL van gemaakt: een heerlijk falafelproduct, gemaakt van 20-30% reststroom.

Eerlijker dan FALAFVAL kan een product dus bijna niet zijn. De reststromen worden voor een eerlijke prijs bij producenten opgekocht: ook zij verdienen hier geld aan, in plaats van dat het hen geld kost om deze producten weg te gooien. Tevens halen en leveren Ayuk en Scifo alle producten met duurzaam vervoer en is FALAFVAL 100% plant-based; eerlijker en gezonder voor mens en dier, met minimum waste en maximum taste!

De voordelen van de gerechten van FALAFVAL:

  • Heerlijke circulaire falafelgerechten van restafval 
  • Eet mee voor minder voedsel- en energieverspilling 
  • 100% plant-based 
  • Geleverd met duurzaam vervoer 
  • Ook geschikt voor catering en evenementen! 

Meer weten?

Falafval falafel circulair broodje
Deel deze tip