Trash’ure taarten

Taarten en gebak van misvormde groenten en fruit

Wereldwijd gooien we 33% van het voedsel dat we maken regelrecht de afvalbak in! Bij Trash’ure Taarten kan je taarten en gebak bestellen die gemaakt zijn van eten dat zou worden weggegooid. Door deze taarten te kopen maak jij je sterk tegen voedselverspilling, waterverspilling en andere negatieve effecten van voedselproductie. Kortom: taart eten voor een beter klimaat!

Hoe gaat het precies in zijn werk? In samenwerking met verschillende partijen verzamelt Trash’ure Taarten groenten en fruit die anders weggegooid zouden worden. Deze producten voldoen gewoon aan alle wettelijk vastgestelde normen en zijn dus perfect zijn voor het maken van gezonde taarten, boordevol groente en fruit! Deze ‘reststromen’ worden CO2-neutraal bij de verschillende partners opgehaald, met een volledig elektrische bus, en in Nijmegen verwerkt tot heerlijke baksels.

De taarten van Trash’ure zijn niet alleen duurzame lekkernijen, ook zorgen ze voor een mooiere sameleving. Trash’ure werkt namelijk samen met Vluchtelingenwerk, om mensen met een migratie-achtergrond werkgelegenheid en opleidingskansen te bieden. Zo werken ze hard aan een eerlijkere wereld zonder voedselverspilling!

De voordelen op een rijtje:

  • Taarten tegen voedselverspilling: gebruik van reststromen in productie
  • Gezonde varianten op de normale taart, boordevol groente en fruit
  • Gemaakt door mensen met een migratie-achtergrond via Vluchtelingenwerk
  • Online bestellen waarna de taart vers gebakken wordt door Trash’ure

Meer weten?

taart-voedselverspilling-trashure
Deel deze tip