Stichting BuurtBuik bereidt dagelijks op 12 locaties in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam gratis en gezonde maaltijden van gered voedsel uit supermarkten, winkels en restaurants. Stichting Buurtbuik is opgericht met als doel om niet alleen voedsel verspilling tegen te gaan maar ook mensen een plek te geven om samen te komen.

Het concept

Heb je behoefte aan gezelschap, zit je even krap bij de kas of wil je graag je buren ontmoeten? Iedereen is welkom! Vrijwilligers van BuurtBuik halen het eten op bij lokale leveranciers en koken er een lekkere maaltijd van. Naast lekker eten draait BuurtBuik ook om gezelligheid. Wil je ook een keer mee-eten of mee-helpen lees dan hier meer op de website.

Vrijwilliger worden

Zou je zelf graag willen helpen met het samen brengen van mensen en het tegen gaan van voedsel verspilling? Dat kan, door je aan te melden als vrijwilliger via de website buurtbuik.nl. Helpen kan op verschillende manieren. BuurtBuik draait op de inzet van talloze enthousiaste en bevlogen vrijwilligers. Sommigen zijn wekelijks op locatie in de weer, anderen helpen mee met het ontwikkelen van de organisatie.

De voordelen op een rijtje:

  • Tegengaan van voedsel verspilling
  • Samen komen met mensenut de wijk
  • Gezellige manier om buurtbewoners te ontmoeten
  • Goedkope en duurzame maaltijd

Meer weten?

Deel deze tip