Stichting Vers en Vrij

In Nederland wordt er per jaar 2,5 miljoen euro aan voedsel verspilt per persoon. Initiatiefnemers van Stichting Vers en Vrij, Arna en Pieternel willen hier iets aan doen en tegelijkertijd mensen uit de buurt die (tijdelijk) in zwaar weer zitten helpen met een gratis verse maaltijd. De Haagse stichting Vers & Vrij vult daarom dagelijks buurtkoelkasten in verschillende wijken in Den Haag met voedsel dat gered wordt van de vuilnisbak.

Hoe het werkt

Iedere dag gaan er vrijwilligers van Stichting Vers en Vrij langs bij winkels en horecagelegenheden om restanten van versproducten op te halen voor in Buurtkoelkasten. Ze verdelen deze in bakjes die geseald worden en in de buurtkoelkast gezet in verschillende wijken in Den Haag. Iedereen die het financieel zwaar heeft, mag een verse maaltijd uit deze buurtkoelkast pakken. Zo slaat Vers & Vrij een brug tussen voedselverspilling en armoede.

Duurzame producten

Daarnaast verkoopt Stichting Vers & Vrij, verschillende duurzame producten die gemaakt zijn van de reststromen van brood en chocolade. Zo verkopen ze Rozenbottel brood bier en Bonte Bonnetjes chocolade via de versenvrij.nl website. Het rozenbottle brood bier heeft de stichting Vers & Vrij in samenwerking met Pieke Drinks sinds oktober 2021 uitgebracht genaamd; De Bottel. Dit heerlijke broodbiertje krijgt door toevoeging van rozenbottel coulis een kleurrijk en verfrissend karakter. Alle opbrengsten van de verkoop gaan weer terug de stichting Vers & Vrij in. Steun Vers & Vrij door te doneren of een van hun producten te kopen! Kijk voor een overzicht van al hun producten en diensten op versenvrij.nl

De voordelen op een rijtje:

  • Geen voedsel verspilling
  • Hulp bij armoede
  • Duurzame producten en maaltijden

Meer weten?

Deel deze tip