De Tweede Jeugd

Tosti’s en crackers van gered brood 

In Nederland blijven zo’n 130.000 broden per dag onverkocht in de winkel liggen. Het gros daarvan belandt in de prullenbak, terwijl het nog niet eens een dag oud is! Zonde, dachten de mensen achter De Tweede Jeugd; als voormalige chefs weten zij bij uitstek dat je er nog heel veel mee kan doen. Dus nu maken ze niet alleen de duurzaamste, maar vooral de lekkerste Supertosti’s, Croutons, Crostini en Crackers die je maar kunt krijgen!

De missie van De Tweede Jeugd moge duidelijk zijn: zo min mogelijk voedselverspilling door het redden van broodresten. Maar als restjes proeven hun producten allerminst. Zo maken ze heerlijke Crostini: smaakvolle toastjes van overgeproduceerd brood: brood dat overblijft in de bakkerij en dus nog niet eens in de winkel heeft gelegen! Ze worden gebakken met huisgemaakte knoflookolie en een beetje zeezout, zwarte peper en rozemarijn. Ook de zuurdesemcrackers, croutons met rozemarijn en zeezout én hun Bread&Butter-broodpudding zijn met aandacht gemaakt van gered brood en online verkrijgbaar in de webshop.

Een speciale vermelding waard zijn de Supertosti’s van De Tweede Jeugd: deze tosti’s worden met ingrediënten uit eigen keuken belegd en per stuk verpakt. Online kan je maar liefst uit 8 soorten kiezen, zoals de vegan ‘Linzenstoof met chipotle, koriander en Willemsburger classic kaas’ of de ‘Kruidige paddenstoelenstoof, Manchego, Rucola’. Deze diepvriestosti’s zijn minstens 6 maanden houdbaar. Ook kun je ze op meer dan 50 locaties in heel Nederland bestellen! En ook niet onbelangrijk: door de lezers van het Parool zijn de tosti’s verkozen tot lekkerste van de Amsterdamse horeca.

De voordelen op een rijtje: 

  • Tosti’s en crackers gemaakt van broodresten
  • Ambachtelijk in eigen keuken gemaakt
  • Tosti’s ook op 50+ locaties in Nederland verkrijgbaar

Meer weten?

Deel deze tip