Duurzame handdoeken van bamboe en biokatoen 

Happy Towels is een bijzondere Nederlands-Turkse samenwerking: de Turkse Metin en zijn weversfamilie ontwikkelt samen met de Nederlandse Cor hamamdoeken en handdoeken van bamboevezels en biokatoen. Ze worden geweven in Buldan, zo’n typisch Turks dorpje met rode en gele daken. De familieweverij van Metin doet dit al generaties lang. Fair trade, luxe, extra lang en duurzaam! 

Garen uit bamboe

De bamboe hamamdoeken en keukenhanddoeken van Happy Towels zijn te bestellen in een ruim assortiment vrolijke kleuren. De doeken bestaan uit ongeveer 60% bamboegaren en 40% biologisch katoen. Waarom is bamboe een duurzame plant? Bamboe groeit erg snel en behoeft weinig irrigatie. Katoen daarentegen heeft enorm veel water nodig. Honderden liters per kilo. En laat katoen nou net groeien in regio’s waar water schaars is!  Bamboevezels hebben nog meer voordelen: het maakt de hamamdoeken zachter, het vergroot het absorptievermogen, is te kweken zonder insecticiden en met weinig water. Het biologische katoen heeft een bio-certificering. 

Goed doel

Van elke verkochte hamamdoek wordt €2,00 gedoneerd aan een project in Turkije, dat studiebeurzen verleent aan meisjes die voortijdig van school zijn gegaan.  

De voordelen van de duurzame handdoeken van Happy Towels op een rijtje:

  • Gemaakt van biokatoen en bamboegaren 
  • Fairtrade, extra lang en extra zacht – óók na veel wassen 
  • Te bestellen in een ruim assortiment vrolijke kleuren 
  • Bij aankoop gaat een deel van de opbrengst naar een Turks goed doel 

Meer weten?

happy towels duurzame handdoeken bamboe
Deel deze tip