Volgens Rebottled worden er per jaar 440 miljoen wijnflessen weggegooid. Deze worden niet net als bierflesjes recycled, maar gesmolten in vervuilende ovens. Jermain, de oprichter van Rebottled, bedacht iets. 

Wijnflessen recyclen

Het recyclen van wijnflessen kost nog steeds 85% (!) van de energie ten opzichte van nieuwe glasproductie. Dit is dus niet echt rendabel. Bovendien wordt er bij gerecycled glas nog eens 40% nieuw glas gebruikt. Door de wijnflessen te upcyclen worden er dus geen vervuilende glasovens gebruikt én wordt 98% water bespaard ten opzichte van nieuwe glasproductie. Tel uit je winst!


Rebottled

In 2016 begon Jermain met Rebottled om het afvalprobleem van wijnflessen te bestrijden. Hij haalt de wijnflessen bij diverse horeca zaken op en brengt ze vervolgens naar de ‘factory’ in Utrecht. Daar worden ze door midden gesneden, geschuurd en gepolijst tot glazen en lampen. De verschillende kleuren maken de glazen extra leuk! 


Sociale duurzaamheid

Rebottled werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zogenaamde ’trainees’. Gecoached door hun begeleider en werkcoach steken deze trainees de handen uit de mouwen om samen bij te dragen aan een duurzamere wereld.

 

Voordelen op een rijtje:

  • Wijnflessen redt je van vervuilende ovens
  • Je helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
  • Fraai Dutch Design

Met de kortingscode Urgenda15 krijg je 15% korting op je aankoop in de webshop! Klik hier.

 

Meer weten?

Deel deze tip