Natuurlijke wasproducten op basis van Himalayaanse superschillen

Seepje maakt wasmiddelen, allesreinigers, afwasmiddelen, wasverzachters én handzepen van echte, natuurlijke ingrediënten. Zoals de schillen van de Sapindus Mukorossi-vrucht uit India en Nepal, een natuurlijke vorm van zeep! De missie van Seepje? Een schonere én mooiere wereld.

Mannen met een missie

Het begon in maart 2013, toen Melvin en Jasper op televisie zagen hoe mensen in Nepal natuurlijke zeep maakten van vruchtenschillen. De Sapindus-schil bevat saponine: een natuurlijke vorm van zeep, die vrijkomt wanneer de schillen met water in aanraking komen. Inmiddels hebben Melvin en Jasper 16 verschillende Seepje-producten ontwikkeld, verkrijgbaar bij zo’n 4.500 winkels in Nederland, België en Duitsland. Een mooi voorbeeld: handzeep van sinaasappelschilafval van de Albert Heijn!

Overal aan gedacht

Alle Seepje-producten bestaan voor minimaal 99% uit natuurlijke ingrediënten, zonder dierlijke vetten, aardolie of microplastics. De Seepje-flessen zijn gemaakt van 97% gerecycled HDPE-plastic uit Nederland. De verpakking van de superschillen is van karton en het zakje waar de schillen in zitten, is gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic dat bestaat uit polymelkzuur. Het transport compenseert Seepje via The GoodShipping Program én daarnaast deelt Seepje ook nog Sapindus-bomen uit aan geïnteresseerde boeren. Kortom: alle duurzame vinkjes netjes afgetikt door Seepje! 

De voordelen van Seepje op een rijtje: 

  • Wasproducten met meer dan 99% natuurlijke ingrediënten 
  • Verpakkingen van gerecycled plastic, biologisch afbreekbaar plastic en karton 
  • Transport wordt gecompenseerd via The GoodShipping Program
  • Een eerlijk loon voor Nepalese medewerkers en inzet van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt 
  • Bevat internationale duurzaamheidskeurmerken Ecocert en B-Corp 

Meer weten?

seepje duurzame zeep
Deel deze tip