100% boomvriendelijk en duurzaam toiletpapier. Ecosexy toiletpapier met een missie!

Dagelijks worden er 27.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier en 2,3 miljard mensen – 32% van de wereldbevolking – heeft geen toegang tot sanitaire voorzieningen. Hierdoor sterven elke dag zo’n 900 kinderen tot 5 jaar oud. Aan het oplossen van deze problemen wil The Good Roll een serieuze bijdrage leveren, via hun ‘ecosexy toiletpapier met impact’!

Het toiletpapier van The Good Roll is gemaakt van 100 procent Nederlandse gerecycled papier, zonder chloor, kleur- en geurstoffen, en de verpakking is helemaal plastic-vrij. Maar duurzaamheid in eigen land is niet het enige doel van The Good Roll: maar liefst de helft van haar nettowinst investeert dit bedrijf in de bouw van veilige toiletten in Oost-Afrika. Dus zeg maar ‘bye bye’ boskap, minder waterverbruik en minder uitstoot van o.a. CO2. Bomen zijn er voor onze gezondheid, niet om te eindigen als papier in jouw toilet!

Eigenlijk slaan ze bij The Good Roll twee vliegen in één klap: Nederland krijgt eindelijk een verantwoorde toiletrol gemaakt van ecologisch en gerecycled papier, én in samenwerking met The Good Roll Foundation en Simavi zorgen ze ervoor dat zoveel mogelijk mensen toegang krijgen tot hygiënische sanitaire voorzieningen.

The Good Roll is verkrijgbaar in diverse reguliere supermarkten en bij winkels met een duurzame inslag. Ook kun je ze met een paar keer klikken gemakkelijk online bestellen.

De voordelen op een rijtje:

  • Boomvriendelijk, plastic-vrij en ecologisch toiletpapier
  • Investeer met jouw toiletpapier in veilige toiletten in Oost-Afrika
  • Kleurrijke verpakkingen
  • Ook verkrijgbaar in diverse reguliere supermarkten

Meer weten?

good roll
Deel deze tip