Babyproducten huren

– Zie unieke kortingscode onderaan de blog! –

Veel babyproducten gebruik je maar voor een korte periode en veel goede producten zijn redelijk aan de prijs, denk maar aan een kinderwagen of kolfmachine. Een goede optie is om deze spullen te huren in plaats van te kopen, bijvoorbeeld bij het bedrijf Babyloop. Hoe werkt het precies en hoeveel goedkoper ben je uit? Ik vroeg het Ilse Habraken, eigenaresse van Babyloop. 

Beeld: Babyloop

Huren als uitkomst
“Ik woonde in een klein appartement toen ik in verwachting was van ons eerste kindje. Tijdens mijn verlof begon ik me af te vragen waarom ik alle babyspullen nieuw zou moeten kopen en vooral waar ik al die spullen zou moeten laten?!” vertelt Ilse als ik vraag hoe BabyLoop geboren is.

”De vierkante meter prijs voor een woning wordt steeds hoger en mensen hebben meer behoefte aan ontspullen. Zo maakt bezit steeds vaker plaats voor het gebruik van spullen. Daarnaast gebruik je babyspullen vaak maar kort en wil je niet besparen op kwaliteit van babyproducten. Huren is een uitkomst omdat het goedkoper is, veel duurzamer is en het (toekomstige) ouders ontzorgt. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar.” 

Niet iedereen vindt het afstruinen van Marktplaats fantastisch..

''We gaan steeds vaker van bezit naar gebruik''

Duurzaamheid in het DNA
Babyspullen hergebruiken is een ideale manier om je CO₂-voetafdruk te verkleinen. De producten van BabyLoop worden CO₂-neutraal verzonden en ze zijn nu bezig met een pilot waar ze de verpakkingen willen hergebruiken. Daarnaast plant het bedrijf bij iedereen 100 euro 1 boom. De ambitie is om in 2030 volledig circulair te zijn. 

Je kunt dus wel 70% besparen met huren i.p.v. kopen. Voor alle bloglezers van Samen Sneller Duurzaam wordt het nog goedkoper met de unieke kortingscode: SamenSnellerDuurzaam waarmee je 15% korting krijgt op de eerste maand huur bij BabyLoop! Wat wil jij huren?

 

Vind je dit onderwerp interessant? Of is een van de producten die je zoekt niet beschikbaar bij BabyLoop? Bekijk dan ook eens Tiny Library!