De Verspillingsfabriek

Soep van geredde groenten

We gooien jaarlijks in Nederland voor minstens 5 miljard euro aan voedsel weg. Een deel daarvan zijn verse groenten: overschot van boeren, telers en versnijders. Afgekeurd, omdat ze te klein, misvormd of te bont zijn. Van kopjes en kontjes van tomaten tot stronken broccoli en van snijresten tot te kleine uien. De Verspillingsfabriek laat deze groenten niet aan hun lot over, maar bereidt er smaakvolle soepen, sauzen en stoofgerechten van!

De Verspillingsfabriek is een initiatief van ondernemer Bob Hutten. Hij kon het probleem van de grootschalige voedselverspilling niet langer aanzien en ging op zoek naar een oplossing. De Verspillingsfabriek heeft een belangrijk uitgangspunt; voedsel dat eerder bestemd was als menselijk voedsel herbestemmen als menselijk voedsel. Het laten verwerken tot veevoedsel of biovergisting zien ze namelijk ook als verspilling!

Met de fabriek wilde Hutten nog een ander statement maken. Namelijk dat je talent ook niet moet verspillen. Te veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zitten zonder werk. Met een baan voel je je van waarde, omdat je met jouw talent mag bijdragen aan de maatschappij. Je doet ertoe en telt mee. Bob Hutten wilde deze mensen de kans geven om te werken en stelde vanaf het begin de deuren van De Verspillingsfabriek voor hen open. Meer dan 50% van de mensen die in de fabriek werkt heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. 

De Verspillingsfabriek wenst je Heel Veel Soeps!

De voordelen op een rijtje:

  • Geen verspild voedsel
  • Geen verspild talent
  • Geen toevoegingen
  • Huisgemaakte soep, saus en stoof
  • Maatschappelijk verantwoord

Meer weten?

Deel deze tip