Heerlijk al die vleesvervangers! Met verschillende specerijen zet je de lekkerste gerechten op tafel. Maar hoe duurzaam is jouw pan eigenlijk?

Giftige chemicaliën

Wellicht heb je wel eens gehoord over de ongezonde antiaanbaklaag van pannen. Deze bevatten chemische stoffen, PFAS genaamd, die ervoor zorgen dat de pan water,- vet, vuil- en stof-afstotend wordt. Deze chemicaliën kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid en het milieu. Ze worden niet voor niets ook wel ‘forever chemicals’ genoemd omdat sommige meer dan 1.000 jaar nodig hebben om af te breken.

Duurzaam alternatief

GreenPan heeft een duurzame methode ontwikkeld om ervoor te zorgen dat hun pannen niet aanbakken. De Thermolon keramische antiaanbaklaag van GreenPan is namelijk gemaakt op basis van zand. Het productieproces van deze pan bespaart 60% CO₂-uitstoot ten opzichte van traditionele antiaanbakpannen.

Niet duur

Een gietijzeren pan is ook een duurzame optie. Bij normaal gebruik zijn deze pannen eigenlijk niet kapot te krijgen, waardoor ze super lang meegaan. Een nadeel is dat deze pannen erg zwaar en duur zijn. GreenPan heeft voor alle soort pannen een duurzaam alternatief. Het hoeft dus niet duur te zijn!

 

De voordelen op een rijtje:

  • Geen PFAS chemicaliën
  • Minder CO₂-uitstoot bij productie
  • Antiaanbaklaag werkt even goed als traditionele antiaanbaklagen
  • Goedkoper t.o.v. de (eveneens duurzame) gietijzeren pannen

 

Meer weten?

Deel deze tip