Herenboeren

Samen duurzaam voedsel produceren

Elke week verse groenten van het seizoen, lekker fruit, eitjes en (voor wie wil) heerlijk vlees en lekkere vleeswaren. En dat ‘gewoon’ van je éigen boerderij, verzorgd door je éigen boer. Herenboeren weten dat het kan, en hoe het voelt. Herenboeren Nederland ondersteunt burgers bij de ontwikkeling van natuurgedreven coöperatieve Herenboerderijen. 

Als lid van een Herenboerderij pak je eigenlijk een stukje regie terug op zoiets belangrijks als je eigen eten; behalve lekker en gezond is dat ook leuk en leerzaam. Al het eetbare dat de boerderij voortbrengt, wordt verdeeld onder de leden. Zo kun je dus rekenen op tientallen soorten groenten, fruit, eieren en vlees. Maar ook kruiden of graan zijn mogelijk.  

Herenboeren zijn ondernemend, want gedeeld eigenaar van hun eigen boerderij. Als huishouden investeer je eenmalig in je lidmaatschap. Verder delen de Herenboeren alle kosten die nodig zijn om hun bedrijf te laten draaien. Hoeveel precies, daarover besluiten ze samen, maar een tientje per persoon per week is een aardig richtbedrag. 

De voordelen op een rijtje: 

  • Elke week verse producten van eigen boerderij 
  • Natuur gedreven voedselproductie in eigen regie 
  • Leuk en leerzaam als samen-project 

Meer weten?

Deel deze tip