Duurzame en sociale productie van biologische olijfolie

De olijfolie van Il circolo komt van olijfbomen die groeien op de zuidelijke hellingen van de Monte Iblei, enkele honderden meters boven zeeniveau. Op deze hellingen zijn de omstandigheden ideaal voor de gewenste olijfsoorten die al vele jaren daar geteeld worden. Deze uiterst gunstige condities zorgen voor olijfolie van hoge kwaliteit met een unieke smaak, die bovendien rijk is aan antioxidanten. Daarnaast is Il circolo volgens EU-regelgeving biologisch gecertificeerd. Er worden geen pesticiden gebruikt tijdens het telen van de olijfbomen en er vindt uitsluitend mechanische verwerking plaats om ervoor te zorgen dat de olie geen chemische reststoffen bevat. De CO2-voetafdruk van Il circolo wordt minimaal gehouden. Om dit te bereiken wordt er bijvoorbeeld zo min mogelijk geploegd en snoeiafval verbrand, meer bodembedekking gebruikt en waar mogelijk zonne-energie ingezet.

Il circolo ziet zichzelf als een sociale onderneming en wil laten zien dat het mogelijk is om uitstekende olijfolie te produceren zonder hierbij de mens of de natuur te exploiteren. Een grote uitdaging in de huidige olijfolie-markt

De voordelen van de biologische olijfolie van Il Circolo op een rijtje:

  • Olijfolie met krachtige smaak en rijk aan antioxidanten
  • Geen gebruik van pesticiden
  • Minimale CO2-voetafdruk

Meer weten?

Deel deze tip