De eerste verpakkingsvrije online supermarkt van Nederland.
Eten wat de pot schaft!

Dagelijks vervuilen we onze planeet met grote hoeveelheden verpakkingsafval. We willen allemaal graag minder plastic gebruiken, maar veel mensen kost dit nog moeite. De droom van Pieter Pot is verpakkingsvrij boodschappen doen gemakkelijk maken – zonder extra tijd, geld of moeite. Pieter Pot is de allereerste verpakkingsvrije online supermarkt in Nederland en bezorgt jouw boodschappen in prachtige glazen potten, van koekjes tot olijfolie en van ontbijtgranen tot tandpastatabletten! Pot leeg? Dan vullen ze hem opnieuw.

Hoe het werkt? Pieter Pot krijgt de producten binnen in bulkhoeveelheden; daarna worden de potten gevuld in een sociale werkplaats en bezorgd door de speciale voedselbezorgdienst van PostNL in heel Nederland. De lege potten worden opgehaald, gewassen en weer hergebruikt. Zo is de cirkel weer rond, zonder verpakkingen!

Pieter Pots doel is ‘ecovenience – duurzaamheid en gemak gecombineerd. Zo vergelijken ze bijvoorbeeld hun prijzen met de prijzen van reguliere supermarkten en zorgen ze dat hun producten niet duurder zijn. Zo kan je goedkoop, maar toch op een duurzame en milieubewuste manier je boodschappen doen. De hoop van Pieter Pot: verpakkingsvrije boodschappen binnen een paar jaar de standaard optie voor iedereen. Plastic verpakkingen kunnen de pot op!

De voordelen van Pieter Pot op een rijtje:

  • Boodschappen verpakkingsvrij thuisbezorgd
  • Vergelijkbare prijzen met reguliere supermarkten
  • Circulair gebruik van glazen potten via statiegeldsysteem
  • Groeiend assortiment online
  • Geen minimum order

Enthousiast geworden? Geef je snel op!

Meer weten?

Deel deze tip