Sprinklr planten

Biologische tuinplanten en de groenste kamerplanten vers bij je thuisbezorgd

Sprinklr planten zijn biologische en duurzame kamer- en tuinplanten. Wil jij ook je tuin of kamer verfraaien met de planten van Sprinklr? Laat je dan inspireren door onze favorieten hieronder. Misschien zit er net die ene Sprinklr plant tussen die voor jou duurzame liefde op het eerste gezicht is.

Over Sprinklr

Eerst vertellen we graag iets  meer over dit inspirerende en natuurlijke bedrijf. De missie van Sprinklr is een groene omgeving vol leven voor iedereen. Sprinklr maakt zich sterk voor biologische kweek en wil de sierteeltsector een duurzame schop onder de kont geven. Volgens Sprinklr kan er namelijk veel minder energie en chemische middelen worden gebruikt in de sierteelt.

Biologische en verantwoorde planten voor iedereen

Wist jij dat er op veel reguliere tuinplanten vaak pesticiden zitten, ook wanneer je die er zelf niet op gesproeid hebt?

Die pesticiden zitten er vaak al vanaf de kweek. Wanneer je die planten in je tuin plant, breng je daardoor onbedoeld die pesticiden je tuin in. Wat grote gevolgen kan hebben voor de biodiversiteit in je tuin.

In de wortels van de plant wonen bacteriën. De plant trekt insecten aan, die insecten worden weer opgegeten door vogels. Takjes en bladeren van de plan, vergaan en trekken in de bodem, of worden gebruikt voor de nesten van vogels.

Op die manier verspreiden de pesticiden die met de plant je tuin zijn binnengekomen, zich al snel langs al het leven in je tuin.

Daarom wil Sprinklr biologische tuinplanten groot maken, zodat niemand nog planten die verontreinigd zijn met gif in de tuin zet en daarmee per ongeluk schade toebrengt aan de natuur. Over tien jaar moet het onvoorstelbaar zijn dat het ooit normaal was dat er stoffen op tuinplanten zaten die schade toebrengen aan de biodiversiteit.

Een bedrijf met passie, maar zonder onnodige warmte

Sprinklr maakt tuinplanten in een grote verscheidenheid voor iedereen beschikbaar door deze online aan te bieden.

Daarnaast stellen ze pakketten samen van planten die goed bij elkaar passen, om op die manier het kopen van tuinplanten voor iedereen makkelijk en toegankelijk te maken. Ook voor de onervaren tuinder! Voor diezelfde onervaren tuinder is er zelfs een tuinplantenbieb waar je alle verzorgingstips vindt voor elke tuinplant die ze verkopen.

Vrijwel alle Sprinklr planten worden door Casper en Marion Verhoeven gekweekt in Biezenmortel, Brabant. Dat kweken gebeurt in het open veld en in open kassen, zonder kunstmatig licht en bijna niet verwarmd.

Dat scheelt ongelofelijk veel energie (licht en warmte) in vergelijking met de gemiddelde tuinplant bij supermarkt en tuincentrum.

De beloften van Sprinklr

 • Biologisch gekweekt, geen gif in je tuin!
 • Duurzaam gekweekt in de koude kas
 • Thuisbezorging wanneer het jou uitkomt
 • Kant-en-klare pakketten voor tuin en balkon
 • Bieb vol verzorgingstips

De favoriete Sprinklr planten van Samensnellerduurzaam

Bij Samensnellerduurzaam en Urgenda houden we van alles wat duurzaam is. Daarom zijn we gek op het concept van Sprinklr.

Maar planten blijven natuurlijk ook een kwestie van smaak. Vind je het lastig om te bepalen welke Sprinklr planten jij als eerste aan je eigen kleine ecosysteem wilt toevoegen? Laat je inspireren door onze favorieten!

 1. Astilbe Pumila (Sprinklr tuinplant)

  Deze plant vormt prachtige, paarse pluimen. Een genot om naar te kijken en heerlijk om de wind er doorheen te zien ruisen. Daarom met recht één van onze favorieten.

 2. Pannenkoekplant (Sprinklr kamerplant)

  Pannekoekplanten zijn een ware hype op het moment en dat is niet zo gek. Want met die kenmerkende platte bladeren zijn ze niet alleen ontzettend stijlvol, maar ook een tikkie gek. Zoals de natuur hoort te zijn: beeldschoon en met een luchtige touch.

 3. Afrikaanse lelie Charlotte (Sprinkl tuinplant)

  Wat een schoonheid, met die fel blauwe, sfeervolle bloemen. Daarnaast is er natuurlijk de kenmerkende geur van lelies. Je moet ervan houden, maar als dat zo is: absolute aanrader voor in de tuin!

 4. Polkadot Begonia (Sprinklr kamerplant)

  De Polkadot Begonio is op dit lijstje terechtgekomen dankzij prachtige, karakteristieke bladeren met rode onderkant en wit stippenpatroon.

 5. Clematis, verschillende variaties (Sprinklr tuinplant)

  De clematis mag om verschillende redenen niet op dit lijstje met favoriete Sprinklr planten ontbreken. Een belangrijke daarvan is de variatie die deze plant biedt: Clematis is te verkrijgen in verschillende kleuren en met verschillende bloeiperioden. Voor elk wat wils dus en in een groot deel van het jaar een zee aan bloemen! Een andere reden is dat het mooie klimmers zijn die van elke saaie muur een natuurlijk geheel maken.

 6. Dracaena Janet Craig (Sprinklr kamerplant)

  We sluiten deze lijst af met de Dracaena Janet Craig, een stijlvolle en robuuste plant voor binnen. Deze plant doet wel een beetje denken aan een palmboom, met die lange rechte stam en volle bos van lange, puntige bladeren. Met deze in je kamer, voelt elke dag een beetje als vakantie!

Ben je geïnspireerd geraakt? Of heb jij zelf een heel andere favoriete plant van Sprinklr? Deel deze tip dan met de buttons hier rechts, tag ons in het bericht en laat ons weten welke “Sprinklrs” er bij jou de tuin of de kamer ingaan!

Meer weten?

Deel deze tip