Join the pipe

Kraanwater drinken met een doel

JoinThePipe heeft een droom: iedereen ter wereld te voorzien van schoon drinkwater én plastic soup bij de bron aan te pakken. Hoe ze dit wil bereiken? JointhePipe installeert watertappunten op openbare plekken in Nederland – nu al meer dan 2.000 – en verkoopt herbruikbare waterflessen. Zo kan iedereen van kraanwater genieten, komt er minder zwerfafval op straat terecht en wordt voorverpakt, afval-creërend bronwater steeds minder de norm. Met de verdiensten van de tappunten en de verkoop van herbruikbare waterflessen, maar ook via donaties, financiert JoinThePipe haar droom: schoon-drinkwaterprojecten en clean-ups in Afrika.

Wat jij daar aan hebt? De waterflessen van JoinThe Pipe zijn gemakkelijk schoon te maken en een duurzaam alternatief voor bronwaterflessen, die na eenmalig gebruik op de vuilnisbelt, op straat of in de zee terecht komen. Niet alleen geniet jij van een esthetische, duurzame fles, ook verminder je eigenhandig de plastic soup op een ander continent. Voor elke fles die wordt verkocht, geeft JoinThePipe er namelijk één aan een Afrikaans kind (hun ‘Buy One, Give One’-initiatief) of financiert ze clean-ups met lokale scholen in Nairobi.

Wat nog meer?

Onder de naam CityWater is JoinThePipe actief in meer dan 25 grote steden in binnen- en buitenland. CityWater is duurzamer en levert minder afval in het milieu dan bronwater. Ben je op vakantie en zoek je een verantwoorde keuze, kies dan voor CityWater in je hotel, supermarkt of een van de 3.000 JTP-kraanwatertappunten. 

De voordelen van jouw aankoop op een rijtje:

  • Hippe, herbruikbare waterfles, eventueel met eigen logo
  • Je verkleint de aanwas van plastic soup
  • Je creëert veilig, schoon drinkwater én een duurzamere leefomgeving in Afrika

Meer weten?

jointhepipe
Deel deze tip