Wilder Land

Samen maken we een Wilder Land met (on)kruidenthee die Nederlandse biodiversiteit herstelt

Wilder Land is ervan overtuigd dat we naar een economie toe moeten waar “herstel” centraal staat. Want we putten de aarde nog steeds uit. Op zoek naar manieren om Nederlandse biodiversiteit te stimuleren, ontdekten, Daan van Diepen en Matthijs Westerwoudt van Wilder Land, de veelzijdige kansen van lokale (on)kruiden.

De meeste kruidenthee die wij drinken kan je gewoon in Nederland laten groeien. Toch komt bijna alle kruidenthee die in de winkels ligt uit het buitenland, vaak zelfs van buiten Europa. Dus waarom niet in Nederland hiermee aan de slag? Dat scheelt vele kilometers transport, is goed voor onze Nederlandse natuur en levert heerlijke (on)kruidenthee op. Win-win-win!

Wilder Land is een innovatief theemerk met oog voor de Nederlandse biodiversiteit. Ze zaaien zelf inheemse bloemen en kruiden in bij Nederlandse boeren en maken daar, in samenwerking met sociale werkplaats Pantar, weer heerlijke (on)kruidentheeën van. Hoe meer mensen kiezen voor Wilder Land, hoe meer bloemen en kruiden ze kunnen inzaaien. En dat is weer goed voor de biodiversiteit, want kruiden en bloemen zijn de basis voor het behoud van bijen, vlinders en andere insecten in Nederland.

Zo maken we samen een Wilder Land.

De unieke Wilder Land blends zijn te bestellen vanaf €4,95 via wilder-land.com. De pakketten worden per post verstuurd.

De thee is verpakt in biologisch afbreekbare zakken. De verpakking en pakketten van Wilder Land zijn 100% plastic vrij. De zakken zijn gemaakt van PLA (polymelkzuur). De verpakking kan bij het GFT afval gegooid worden.

De voordelen op een rijtje:

  • Vergroot de inheemse biodiversiteit terwijl je thee drinkt
  • Minder uitstoot dan reguliere thee door Nederlandse productie
  • Verpakking 100% plastic vrij
  • Ook leuk als duurzaam cadeau!

Meer weten?

Deel deze tip
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin